Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úvod sezony se doma mladším dorostencům povedl

 

Soupiska KLH Vajgar Jindřichův Hradec

Kudrfalec od 47. Tourek - Hertel, Zettl, Pokorný, Čamra, Syrovátko, Klusáček, Šergl, Přibyl, Martinů, Dančišin, Nikodým, Myšík, Draksl, Voves, Sviták, Baxa, Kalaj, Brabec, Šimánek

Soupiska HC Benátky nad Jizerou

Stavar od 32. Král - Kroupa, Erben, Tišev, Zejda, Vaněček, Slatinský, Král, Hošek, Hrudan, Novotný, Bukovská, Gregor, Sedor, Závora, Vaněček, Kotrbatý

Komentář k zápasu

 

Zápas začali domácí náporem. Sviták projel až k brankáři, z úhlu vyzkoušel jeho betony. Po Dančišinově teči zazvonila tyčka branky hostí. Šergl vybojoval puk, ale po jeho přihrávce zpoza branky domácí nastřelili jen  brankáře. Nápor domácích zabrzdil jejich faul. Při vlastním oslabení se do šance dostal Sviták a Šergl. Potom opět sám Sviták. Domácí se dočkali až při hře v plném počtu. Sviták vybojoval odražený puk, přesně přihrál a do odkryté branky zasunul puk Dančišin. Na druhé straně zahrozil Hrudan, střílel však vedle. Domácí byli stále aktivnější. 2 na 1 v podání domácích vyřešil brankář. Martinů v dobré šanci střílel vedle. Poté Pokorný přesně vystřelil od modré, u brány dobře clonil Danuščin a i díky němu puk skončil v síti. Další faul domácích a střela od modré. Domácí brankář včassklepl betony. Sviták se opět dostal do šance, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. Na druhé straně neuspěl ani Hotek. V závěru třetiny domácí opět faulovali, ale hosté byli bezzubí.

Další samostatný nájezd Svitáka v oslabení skončil na tyči branky hostí. Sám před domácím brankářem se ocitl Gregor.  Levý beton domácího brankáře však jeho střelu k tyči odrazil. Jako blesk z čistého nebe přišlo snížení. Hoškova střela z otočky zapadla za záda domácího brankáře. Domácí pokračovali v tlaku a po akci Zettla s Šimánkem prostřelil brankáře hostí Draksl. První faul hostí domácí trestali již po 11 vteřinách. Po vyhraném buly Zettl přistrčil na modrou Přibylovi, ten přihrál Čamrovi a ten střelou po ledě zvýšil na 4:1. domácí pokračovali v tlaku a zvláště 1. lajna motala hostům hlavu. Po souboji před brankou hostí Kroupa krosčekoval domácího hráče a brankář hostí mu přidal několik ran vyrážečkou. Za to si vysloužil trest ve hře a odchod do šatny. Domácí hráli 2 minuty proti třem a pak další 3 minuty proti čtyřem. Hra se jim však nedařila. Sviták nastřelil tyč a jinak domácí jen stříleli od modré. Hosté byli při vlastním oslabení nebezpečnější. Hošek střílel vedle, Bukovská do brankáře. Nakonec v závěru svého oslabení se hosté radovali. Novotný přihrával a Bukovská se trefila přesně.  Přesilovka hostí přinesla dva góly v jejich síti. Nejprve Sviták v dalším samostatném úniku překonal brankáře a po minutě projel mezi obránci a po šesté rozvlnil síť branky hostí.

V úvodu třetiny vyhodili domácí puk ve vlastním obraném pásmu přes mantinel. Při přesilovce se do šance dostal Vaněček, jho střelu od modré domácí brankář kryl. Po samostatné akci Sviták opět z úhlu trefil tyč.  Domácí hosty zamkli v jejich obraném pásmu, po chybě v obraně se tak do úniku dostal Hrudan, obránci se však stihli vrátit a zabránit mu ve střele. Do úniku se opět dostal Sviták, jeho střela opět rozezvonila tyč, ale puk tentokrát skončil v brance. Další pěknou šanci vypracoval Martinů, ale ani on, ani dojíždějící Nikodým neskórovali.O osmý gól domácích se po vyhraném buly zasloužil Sviták pěknou přihrávkou volnému Baxovi. Odpískaný ofsajd  se nelíbil Hrudanovi a vysloužil si osobní 10 minutový trest.  Sviták pokračoval ve svém tažení a připsal si další gol po samostatné akci. Další přesilovka hostí ale šance Hoška a Tiševa skončily u domácího brankáře.

Poslední gól zápasu vypracoval opět Sviták a na konci celé akce byl Šergl.

Další bodybudou chtít mladší dorostenci  urvat 23.9. v Českých Budějovicích, doma je uvidíte 30.9. s BK Mladá Boleslav B.

 505.jpg

Domácí byli po celý zápas lepší a od druhé třetiny se to projevilo i gólově, když se začalo dařit nejlepšímu hráči Petru Svitákovi, který 4 branky dal a na 3 přihrál. Do listiny střelců se dále zapsal Dančišin, Pokorný, Draksl, Čamra,  Baxa a Šergl.